Advocaat pro deo letselschade, gratis advocaat, goedkope advocaat

Wat is een advocaat?

Een advocaat (ook wel raadsman of raadsvrouw) behartigt de belangen van zijn cliënt op een bepaald rechtsgebied, in juridische aangelegenheden. Omdat er veel verschillende rechtsgebieden bestaan, zal een advocaat zich vaak specialiseren in een bepaald rechtsgebied of een bepaalde richting. Een strafrechtadvocaat zal geen civiele zaken behandelen en een civiele advocaat zal geen strafrechtzaken behandelen. Om alles nog ingewikkelder te maken is het bij sommige rechtsgebieden verplicht om onder bepaalde omstandigheden een advocaat in te schakelen, terwijl dit in andere rechtsgebieden niet zo is, ondanks dat het in de arm nemen van een advocaat vaak wel aan te raden is, zeker als er grote (financiële) belangen op het spel staan.

Financiering advocaat

We gaan ook in op de financiering van een advocaat. Wanneer en bij welke rechtsgebieden kan je een advocaat pro deo inschakelen? Zijn er nog andere financieringsmogelijkheden?

Onderwerpen advocaat

Op Rechtsvordering worden verschillende onderwerpen gerelateerd aan advocaten behandeld. Zo wordt informatie gegeven over advocaten voor verschillende rechtsgebieden als privaatrecht, bestuursrecht en strafrecht in het algemeen, maar wordt ook dieper ingegaan op de problematiek. Zo wordt ook specifieke informatie over een letselschade advocaat gegeven. In het hieronder weergegeven overzicht zie je de onderwerpen waarin op Rechtsvordering.nl wordt ingegaan.

Opzoek naar een advocaat?

Ben je opzoek naar een advocaat? Dan ben je bij Rechtsvordering op het juiste adres. Hieronder wordt informatie gegeven over advocaten in de grotere steden van Nederland.