Advocaat Amsterdam

Opzoek naar een advocaat in Amsterdam? Omdat Amsterdam een grote stad is zijn er keuze uit veel advocaten. Vind hier een advocaat in de regio Amsterdam.

Advocaat Amsterdam niet altijd verplicht?

Afhankelijk van het rechtsgebied van je geschil is een advocaat niet altijd verplicht. In het privaatrecht hoef je geen advocaat in de arm te nemen bij vorderingen tot maximaal €25.000. Toch is het handig om een advocaat in de arm te nemen, omdat je anders in een benadeelde positie terecht komt als de tegenpartij wel voor een advocaat kiest. Indien je een rechtszaak wint zal je de proceskosten vergoed krijgen, waardoor de kosten aan de advocaat niet heel hoog uit zullen vallen. Niet alle kosten worden echter vergoed.

Advocaat Amsterdam vergelijk de mogelijkheden!

Als je op zoekt bent naar een advocaat in de regio Amsterdam, dan kom je er al gauw achter dat er vele verschillende advocatenkantoren in Amsterdam zijn gevestigd. Ga dus niet naar de eerste advocaat die je tegen komt in Amsterdam, maar vergelijk de verschillen tussen de verschillende advocatenkantoren die in Amsterdam gevestigd zijn.

Advocaat Amsterdam rechtsgebieden

Indien je een advocaat nodig hebt in Amsterdam, zal je alvorens contact met een advocatenkantoor op te nemen, eerst globaal kunnen bepalen onder welk rechtsgebied je rechtsvordering valt. Als je wordt vervolgd voor een misdrijf is moet je op zoek naar een strafrecht advocaat in Amsterdam, terwijl je bij een echtscheiding op zoek moet naar een familierecht advocaat. Heb je problemen met je werkgever in Amsterdam, dan moet je een arbeidsrecht advocaat vinden in Amsterdam. Het is handig om een advocatenkantoor te kiezen dat gespecialiseerd is in het type zaak waarbij je een advocaat nodig hebt en niet een advocatenkantoor dat eigenlijk in andere zaken gespecialiseerd is, maar af en toe ook zaken van een ander rechtsgebied ‘erbij doet’. 

Pro deo advocaat Amsterdam

Het is ook mogelijk om een pro deo advocaat in Amsterdam te zoeken. Een pro deo advocaat is een gratis advocaat of een goedkope advocaat via gefinancierde rechtsbijstand. Aan een pro deo advocaat (in Amsterdam) zijn wel voorwaarden verbonden die je hier kan lezen.