Advocaat Assen

Een goede advocaat  in Assen vinden doe je hier. Lees over en goedkope advocaten en advocatenkantoren in Assen. Onder bepaalde omstandigheden kan je een gratis pro deo advocaat inschakelen, maar als dit niet mogelijk is, kan je mogelijk nog een goedkope advocaat inschakelen, als je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

Pro deo advocaat Assen

Je bent op zoek naar een pro deo advocaat in Assen, waarschijnlijk omdat je wel eens hebt gehoord dat een pro deo advocaat een gratis advocaat is. Helaas moeten we je vertellen dat een pro deo advocaat in Assen alleen mogelijk is, indien je in aanraking bent gekomen met het strafrecht en wordt vervolgd door het OM. Gratis pro deo advocaten zijn een grondrecht van verdachten van misdrijven, die daarom een advocaat door toevoeging van de overheid krijgen toegewezen. Als je dus niet wordt vervolgd door de overheid kan je geen pro deo advocaat krijgen in de zin dat je een gratis advocaat door toevoeging van de overheid krijgt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je gaat scheiden, als je een conflict met een werkgever hebt of als je wordt aangesproken wegens onrechtmatige daad. In alle rechtsgebieden, behalve het strafrecht, bestaat geen gratis pro deo advocaat. In sommige gevallen kan je wel een goedkope advocaat krijgen, ook in Assen, omdat de overheid het grootste gedeelte van de kosten van de advocaat voor je financiert, via de zogenaamde gefinancierde rechtsbijstand. In de volgende paragraaf lees je meer over een goedkope advocaat in Assen.

Goedkope advocaat Assen

Een goedkope advocaat in Assen kan je mogelijk krijgen door middel van gefinancierde rechtsbijstand van de overheid. Soms wordt dit ook pro deo advocaat genoemd. Niet alle advocatenkantoren werken via gefinancierde rechtsbijstand maar er zijn genoeg advocatenkantoren die dat wel doen. Wil je en goedkoop advocatenkantoor vinden in Assen, dan moet je nagaan of je aan de eisen van gefinancierde rechtsbijstand voldoet.  De grootste eis is dat je niet te veel geld mag verdienen. Alleenstaanden mogen niet meer dan €24.900 verdienen, terwijl samenwonenden niet meer dan €35.200 mogen verdienen om in aanmerking te komen voor een goedkope advocaat, ook in Assen. Hoe minder je verdient, hoe meer de overheid je advocaat financiert en hoe minder je zelf moet betalen.

Advocaat vergelijken Assen

Kom je niet in aanmerking voor een gratis pro deo advocaat of een goedkope pro deo advocaat in Assen, dan kan het altijd lonen om advocaten en advocatenkantoren te vergelijken, om zo een advocatenkantoor in Assen te vinden die bij je past. Er zijn goedkopere advocaten en minder goedkope advocaten, waardoor een vergelijking kan lonen. Let er wel op dat een goedkope advocaat wel eens minder goed zou kunnen zijn dan een wat duurdere advocaat, al zou dit in principe niet zo hoeven te zijn. Het is handig om voordat je een advocatenkantoor in Assen inschakelt, na te gaan welke kosten onder het uurtarief van de advocaten vallen en welke kosten niet, zodat je niet voor nare verassingen komt te staan. Afhankelijk van je zaak, kan het ook lonen om naar een gespecialiseerd advocatenkantoor toe te stappen in plaats van een kantoor met een algemene praktijk. Zo zijn sommige advocatenkantoren gespecialiseerd in bijvoorbeeld echtscheidingszaken of arbeidsrechtzaken, waardoor een zaak op dat gebied mogelijk veel beter door een dergelijk advocatenkantoor kan worden behandeld, dan door een ander advocatenkantoor in Assen. Succes met het vinden van een goede advocaat!