Advocaat Breda

Op zoek naar een advocaat in Breda, dan bent u hier op de juiste plek voor informatie over een advocaat in Breda. Leer over het vergelijken van advocaten in Breda, goedkope advocaten in Breda en gratis pro deo advocaten in Breda.

Advocaat Breda vergelijk advocatenkantoren

Als u een advocaat zoekt in Breda, dan is het verstandig om advocaten te vergelijken. Niet iedere advocaat hanteert het zelfde tarief, waardoor een kort onderzoek flink kan schelen in de portemonnee. Het is verstandig om als u advocaten in Breda vergelijkt te vragen welke diensten wel en welke diensten niet onder het tarief van de advocaat vallen. Een goedkope advocaat kan voor bepaalde bewijsonderzoeken extra geld rekenen, terwijl een iets duurdere advocaat dat misschien niet doet. Ook kan het lonen om wat meer aan een advocaat in Breda uit te geven, waardoor u beter wordt geholpen, aangezien er vaak grote belangen op het spel zullen staan. De goedkoopste advocaat hoeft niet de beste advocaat te zijn.

Goedkope advocaat Breda

Het is altijd handig als u een goedkope advocaat kunt vinden, ook als u een advocaat zoekt in Breda. In bepaalde gevallen kunt u een goedkope advocaat in de arm nemen, door gebruik te maken van de zogenaamde gefinancierde rechtsbijstand. Let wel op: gefinancierde rechtsbijstand is slechts mogelijk indien uw inkomen niet te hoog is. In het geval dat u alleenstaand bent ligt de grens op €24.900 en als u samenwoont op €35.200. Verdient u meer, dan kunt u altijd nog advocatenkantoren vergelijken.

Pro deo advocaat Breda

Mogelijk komt u in aanmerking voor een pro deo advocaat in Breda, ofwel een gratis advocaat. Een pro deo advocaat is echter alleen mogelijk in het geval dat u in aanraking bent gekomen met het strafrecht en wordt vervolgd door de officier van justitie. U krijgt dan een gratis advocaat door toevoeging van de Staat. Deze gratis advocaat wordt ook wel advocaat door toevoeging genoemd. U kunt in principe niet bepalen welke advocaat u wordt toegewezen, maar soms zijn er keuzemogelijkheden. Als u zelf een eigen advocaat kiest bij een strafzaak, dan wordt deze niet door de overheid vergoed. In dat geval zou gefinancierde rechtsbijstand een uitkomst kunnen bieden.