Advocaat Den Bosch

Op zoek naar een advocaat in Den Bosch, misschien zelfs een pro deo advocaat? Dan bent u op de juiste advocaten pagina beland.

Advocaat Den Bosch – wat is een advocaat eigenlijk?

Voordat u een advocaat in Den Bosch zoekt, is het misschien interessant om wat meer te weten te komen over advocaten. Wat is een advocaat eigenlijk? Een advocaat is een persoon die juridische diensten verleend voor zijn cliënt, in een bepaald rechtsgebied of in bepaalde rechtsgebieden. Hij wordt ook wel raadsman genoemd. Een strafrecht advocaat zal geen privaatrecht zaken behandelen en een privaatrecht advocaat geen strafrecht zaken. In bepaalde rechtsgebieden als strafrecht en bestuursrecht is het in de arm nemen van een advocaat niet verplicht, maar in andere rechtsgebieden is dat wel het geval. U leest hier meer over wanneer een advocaat verplicht is, zodat u weet of u wel echt een advocaat in Den Bosch nodig heeft. Mogelijk kunt u namelijk ook een mediator zoeken in Den Bosch. Mediation is in bepaalde gevallen voordeliger dan het inschakelen van een advocaat.

Pro deo advocaat Den Bosch

U kunt als u in Den Bosch een advocaat zoekt proberen om een zogenaamde pro deo advocaat in te schakelen. Maar wat is een pro deo advocaat eigenlijk en zijn er pro deo advocaten te vinden in Den Bosch?

Pro deo advocaat Den Bosch – gratis of gefinancierde rechtsbijstand

Onder pro deo advocaat kan worden verstaan een advocaat die gratis te werk gaat omdat hij is toegevoegd door de overheid. Aan de andere kant zou men kunnen denken aan gefinancierde rechtsbijstand, dat bij inkomens lager dan een bepaald bedrag mogelijk is. Als gefinancierde rechtsbijstand wordt toegewezen kunt u een goedkope advocaat vinden in Den Bosch, omdat een (groot) deel van de kosten van de advocaat door de overheid worden vergoed.

Pro deo advocaat Den Bosch – wanneer gratis en wanneer gefinancierde rechtsbijstand

Als u een pro deo advocaat zoekt in Den Bosch is het allicht handig om te weten wanneer de pro deo advocaat gratis is en wanneer dit niet het geval is. Wordt u vervolgd voor een misdrijf, dan heeft u een strafrecht advocaat nodig. Strafrecht advocaten kunnen door toevoeging pro deo worden ingeschakeld. De overheid betaalt dan de kosten. Op grond van onder andere art. 6 EVRM is het hebben van een gratis pro deo advocaat een van de rechten van een verdachte. Gefinancierde rechtsbijstand is mogelijk in het geval dat u niet met het strafrecht in aanraking bent gekomen, dus bijvoorbeeld bij een conflict met uw werkgever. Maar, gefinancierde rechtsbijstand is ook mogelijk indien u in uw zoektocht naar een advocaat in Den Bosch voor uw eigen strafrecht advocaat kiest. Een pro deo advocaat door toevoeging is gratis, maar een advocaat die zelf door de verdachte wordt gekozen hoeft dat niet te zijn, al wordt soms enige keuze vrijheid voor de advocaat gegeven, in het geval dat deze wordt toegevoegd. Als u zelf een strafrecht advocaat kiest, dus niet op basis van toevoeging, kan in sommige gevallen toch gefinancierde rechtsbijstand worden gegeven, waardoor de kosten van de advocaat lager zullen uitvallen.

Advocaat Den Bosch vergelijken

Omdat in Den Bosch veel advocaten gevestigd zijn, is het verstandig om advocaten in Den Bosch te vergelijken. Het kan voorkomen dat bepaalde advocatenkantoren een erg hoog tarief hanteren, terwijl een zaak ergens anders voor veel lagere kosten kan worden behandeld. Zorg er dus voor dat u uzelf goed oriënteert en advocatenkantoren vergelijkt, alvorens naar een bepaald advocatenkantoor in Den Bosch te stappen.