Advocaat Leeuwarden

Zoek je een advocaat in Leeuwarden, dan ben je hier op de juiste plek voor alle info over advocatenkantoren in Leeuwarden. Als je een advocaat zoekt kan je proberen een pro deo advocaat of een goedkope advocaat te vinden in Leeuwarden. Natuurlijk kan je ook advocaten vergelijken.

Pro deo advocaat Leeuwarden

Als je in aanraking bent gekomen met het Strafrecht kan je een gratis advocaat vinden in Leeuwarden, omdat je dan een advocaat door toevoeging krijgt. De Staat is verplicht om een gratis advocaat te leveren, als een burger wordt vervolgd. Dit is een grondrecht, dat onder andere in art. 18 Grondwet. Wordt je niet vervolgd, dan kan je ook een advocaat pro deo krijgen, in Leeuwarden maar dan is het niet een gratis advocaat, maar een goedkope advocaat, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Goedkope advocaat Leeuwarden

Als een gratis pro deo advocaat in Leeuwarden niet mogelijk is, omdat je niet wordt vervolgd door het OM, kan je altijd proberen een goedkope advocaat in Leeuwarden te vinden. Als je als alleenstaande niet meer verdient dan €24.900 of als samenwonende niet meer dan €35.200, dan kom je in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Een groot deel van de kosten van je advocaat in Leeuwarden wordt dan door de Staat betaald, waardoor de advocaat in Leeuwarden goedkoop zal zijn.

Advocaat vergelijken Leeuwarden

Kom je niet in aanmerking voor een gratis advocaat in Leeuwarden via pro deo of een goedkope advocaat in Leeuwarden? Dan kan je altijd nog advocaten in Leeuwarden vergelijken, zodat je het beste aanbod vindt. Het ene advocatenkantoor vraagt een hogere prijs voor zijn diensten dan een ander advocatenkantoor. Let er wel op dat de goedkoopste advocaat niet per sé de beste advocaat is en dat het wel eens kan lonen om iets meer aan een advocaat uit te geven, gezien de grote belangen die waarschijnlijk met het inschakelen van de advocaat in Leeuwarden gemoeid zijn. Ook zullen sommige advocatenkantoren meer zaken onder hun uurloon rekenen, waar andere advocatenkantoren bepaalde zaken los van hun uurloon in rekening zullen brengen.