Advocaat Rotterdam

Zoekt u naar een advocaat in Rotterdam? Weet dan waar u op moet letten. Vergelijk advocaten in Rotterdam voor u een keuze maakt.

Advocaat Rotterdam rechtsgebieden

Wie een advocaat in Rotterdam zoekt moet weten dat er veel verschillende rechtsgebieden zijn waarop advocaten opereren. Het ene advocatenkantoor zal veelzijdig zijn qua rechtsgebieden die worden behandeld, terwijl het andere advocatenkantoor specialistischer zal zijn. Kantoren die veel verschillende zaken behandelen – ook in Rotterdam – zullen vaak geen strafrecht zaken behandelen. Strafrecht zaken worden vaak alleen door specialistische strafrecht advocatenkantoren behandeld. Ga dus niet met een zaak tegen de gemeente Rotterdam of een zaak tegen uw werknemer in Rotterdam (wegens bijvoorbeeld in onterecht ontslag) naar een strafrecht advocatenkantoor, omdat die uw zaak niet zou kunnen behandelen. Dit kost u alleen maar extra tijd. Het kan ook lonen om uw zaak bij een specialistisch advocatenkantoor in Rotterdam aan te brengen. In plaats van dat u uw echtscheiding zaak door een advocatenkantoor laat behandelen dat alle rechtsgebieden op het gebied van civielrecht behandelt, kunt u kiezen voor een specialistisch kantoor dat alleen echtscheiding zaken behandelt. Het kan zijn dat een specialistisch kantoor meer expertise heeft en misschien omdat meer mensen een bepaald rechtsgebied beoefenen, ook sneller uw zaak behandeld.

Advocaat Rotterdam wel nodig?

U zoekt een advocaat in Rotterdam, maar heeft u wel een advocaat nodig? Een advocaat is niet altijd verplicht namelijk. In het strafrecht, maar ook in het bestuursrecht geldt in principe geen verplichting om een advocaat te hebben, al is het – zeker in het strafrecht – ten zeerste aangeraden om een advocaat in de arm te nemen. In het privaatrecht is een advocaat in principe pas verplicht als een rechtsvordering €25.000 of hoger is, maar in bepaalde rechtsgebieden is een advocaat – ook bij lagere rechtsvorderingen – verplicht. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding, waarbij een advocaat het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank moet indienen.

Advocaat Rotterdam of toch mediation?

 In plaats van een advocaat in Rotterdam zou u in sommige gevallen ook kunnen zoeken naar een mediator in Rotterdam. Deze kan uw conflict allicht oplossen met mediation. In sommige gevallen kan mediation goedkoper zijn dan een advocaat, maar u bent bij mediation in ieder geval als partij meer betrokken bij het zoeken van een oplossing, waar normaal de advocaat dit is. Bij echtscheiding zouden de echtgenoten een mediator kunnen inschakelen om de meningsverschillen uit te werken, waardoor er maar één advocaat moet worden ingeschakeld om het verzoekschrift in te dienen.

Advocaat Rotterdam vergelijken

Omdat er in Rotterdam veel advocaten zijn gevestigd, is het verstandig om de advocaten in Rotterdam te vergelijken. Advocaten hanteren verschillende tarieven, waardoor het kan lonen om wat langer door te zoeken naar de juiste advocaat. Het is handig om voor dat u advocaten gaat vergelijken een resultaat te bedenken dat u wil dat de advocaat bereikt. Zo kunt u vragen hoe hoog de kosten ongeveer zullen worden en hiermee verschillende tarieven van advocaten in Rotterdam vergelijken.

Pro deo advocaat Rotterdam

Een pro deo advocaat in Rotterdam inschakelen is ook een optie. Een pro deo advocaat is een advocaat die zeer goedkoop is omdat gefinancierde rechtsbijstand mogelijk is, of zelfs gratis in het geval van strafrecht. Lees hier meer over de pro deo advocaat en wanneer je een pro deo advocaat kan inschakelen.