Advocaat Utrecht

Opzoek naar een advocaat in Utrecht? Vind hier uw advocatenkantoor in Utrecht. Vergelijk advocaten en vind allicht een pro deo advocaat te Utrecht. Omdat Utrecht een grote regio is, maar ook een grote stad zijn er veel advocaten kantoren te vinden in Utrecht.

Advocaat Utrecht vergelijken

Er is  veel keuze als u op zoek bent naar een advocaat in UtrechtUtrecht is namelijk een grote regio, zeker als je naar de provincie Utrecht kijkt. Ga daarom niet naar het eerste advocatenkantoor in Utrecht dat u tegenkomt, maar doe een uitgebreid onderzoek. Dit kan u uiteindelijk vele euro’s schelen en dit onderzoek kan er ook voor zorgen dat u een advocaat vindt in Utrecht die beter gekwalificeerd is om uw zaak te behandelen. Zo kan het zijn dat een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in alleen familierecht beter in staat is uw zaak te behandelen dan een advocatenkantoor dat vooral arbeidsrechtzaken doet, maar af en toe ook een familierecht zaak erbij. Bij familierecht moet u denken aan zaken over echtscheiding, alimentatie, huwelijk, adoptie en geboorte. Het scheelt ook tijd als u niet naar een strafrecht kantoor belt, als u eigenlijk een advocatenkantoor zoekt in Utrecht dat civielrechtelijke zaken behandeld.

Pro deo advocaat Utrecht

U kunt ook een pro deo advocaat vinden in Utrecht, als u aan  bepaalde voorwaarden voldoet. Pro deo betekent dat de advocaat u niets kost, maar gefinancierde rechtsbijstand, dat ervoor zorgt dat de advocaat een stuk goedkoper wordt zou ook pro deo genoemd kunnen worden. U kunt een gratis pro deo advocaat in utrecht inschakelen als u wordt vervolgd voor een misdrijf en dus met strafrecht in aanraking bent gekomen. Er kan dan pro deo een strafrecht advocaat worden toegevoegd. In andere zaken kunt u een goedkope advocaat vinden in Utrecht, indien uw inkomen lager is dan een vastgesteld bedrag dat jaarlijks wijzigt. Voor alleenstaanden ligt het bedrag rond de €24.000 per jaar, terwijl dit voor samenwonende personen rond de €34.000 ligt. Ook moet de vordering een bepaalde hoogte zijn. Bij eenvoudig rechtskundig advies moet uw vordering niet lager zijn dan €250, terwijl bij ander advies de vordering niet lager dan €500 mag zijn.