Advocaat Zwolle

Ben je op zoek naar een advocaat in Zwolle, misschien pro deo of gratis? Ontdek waar je op moet letten bij je zoektocht naar een advocaat in Zwolle.

Advocaat Zwolle – pro deo?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is of je misschien in aanmerking komt voor een pro deo advocaat in Zwolle. Pro deo advocaat kan ‘gratis advocaat’ betekenen, maar ook ‘goedkope advocaat’. Wanneer is je advocaat gratis en wanneer kan je ‘slechts’ in aanmerking komen voor een goedkope advocaat? Wanneer kan je niet een pro deo advocaat inschakelen? Lees het hieronder.

Pro deo advocaat Zwolle – gratis

Een gratis pro deo advocaat in Zwolle kan je slechts inschakelen op het moment dat je in aanraking bent gekomen met het strafrecht en voor een misdrijf wordt vervolgd. Je bent dan verdachte in een strafrechtelijk onderzoek. Het is een grondrecht om in een dergelijk geval een gratis pro deo advocaat – op kosten van de overheid – te krijgen. Kan je ook kiezen welke advocaat je gratis tot je beschikking krijgt? In principe kan dat niet. Je pro deo advocaat wordt toegevoegd, waardoor je eigenlijk geen keuze mogelijkheden hebt. Soms kan je echter wel tussen een aantal pro deo advocaten kiezen, maar je eigen advocaat aandragen is meestal niet mogelijk, als je een pro deo advocaat wilt. Als je een eigen advocaat wilt inschakelen, ook in Zwolle, kan je mogelijk alsnog in aanmerking komen voor een pro deo advocaat, maar dan in de zin van een goedkope advocaat. Hieronder meer over de goedkope advocaat.

Pro deo advocaat Zwolle – goedkoop

Een goedkope pro deo advocaat in Zwolle is mogelijk in het geval dat je niet wordt vervolgd voor een misdrijf. Zo kan je een goedkope advocaat in Zwolle inschakelen op het moment dat je een uit de hand gelopen burenruzie hebt en een advocaat nodig hebt. Ook als je je eigen strafrecht advocaat wilt inschakelen, omdat je wordt vervolgd voor een misdrijf, kan dit misschien pro deo, in de zin dat je een goedkope advocaat inschakelt.

Niet te veel verdienen goedkope advocaat Zwolle

Om een goedkope pro deo advocaat in Zwolle in te schakelen mag je niet te veel verdienen. Ben je alleenstaand, dan mag je niet meer dan €24.900 hebben verdiend, woon je samen, dan mag dit niet meer zijn dan €35.200, om een goedkope advocaat in te schakelen. Je krijgt dan gefinancierde rechtsbijstand van de overheid. Je moet afhankelijk van hoeveel je hebt verdiend tussen de €127 en de €786 euro zelf betalen.