Goedkope advocaat

Op zoek naar een goedkope advocaat? In dat geval kan je via gefinancierde rechtsbijstand een goedkope advocaat vinden die bij je zaak past. Een advocaat via gefinancierde rechtsbijstand wordt ook wel pro deo advocaat genoemd, al kan een pro deo advocaat ook een gratis advocaat zijn.

Goedkope advocaat gefinancierde rechtsbijstand

Een goedkope advocaat kan je vinden via de zogenaamde gefinancierde rechtsbijstand. Een goedkope advocaat is mogelijk voor mensen die een inkomen hebben dat onder een bepaalde grens ligt. Om in aanmerking te komen voor een goedkope advocaat mag een alleenstaande niet meer verdienen dan €24.400 en als je samenwoont niet meer dan €34.400 per jaar. De regeling voor gefinancierde rechtsbijstand is ingewikkeld en zal daarom niet uitvoerig worden beschreven. Als je opzoek gaat naar een goedkope advocaat, kan hij je verder helpen, maar je kan ook zelf op de website van de Raad van de Rechtsbijstand een test doen, waarmee wordt vastgesteld of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

Goedkope advocaat vergelijken

Kan je geen goedkope advocaat krijgen via gefinancierde rechtsbijstand, omdat je te veel verdient? Maak je geen zorgen. Je kan advocaten vergelijken en alsnog een goedkope advocaat vinden. Er zijn veel advocatenkantoren in Nederland en daarom is het verstandig om het aanbod te vergelijken. Let wel op: omdat je niet voor niets een advocaat nodig zal hebben, zal je vaak een groot belang hebben met je rechtsvordering. Het kan lonen om een advocaat te nemen die een hoger uurloon heeft, omdat deze advocaat misschien beter werk verricht. Zorg ook dat je van te voren uitzoekt welke kosten wel en welke kosten niet onder het gerekende uurloon vallen van de advocaat, zodat je later niet voor grote verassingen staat.

Goedkope advocaat via no cure no pay?

Je zult waarschijnlijk wel eens van no cure no pay advocaten hebben gehoord en dat deze goedkoop zijn. Een no cure no pay advocaat spreekt voordat hij te werk gaat een bepaald resultaat af met zijn cliënt. Haalt hij dit resultaat, dan moet de cliënt hem betalen. Haalt hij het resultaat niet, dan is de advocaat gratis. Let wel op: no cure no pay advocaten zijn verboden in Nederland! Lees hier meer.