Incassobureau no cure no pay

Een incassobureau kan je no cure no pay inschakelen. 

No cure no pay incassobureau inschakelen

Een no cure no pay incassobureau inschakelen kan voordelig zijn als je een ondernemer bent. Je komt altijd wel klanten tegen die weigeren te betalen, of die zeer lang op betaling van je vordering laten wachten. Dit kan erg lastig zijn, want als ondernemer heb je het geld gewoon nodig, aangezien je wel de prestatie waarop de vordering is gebaseerd hebt voldaan. Je bedrijf moet wel draaiende blijven. Het inschakelen van een incassobureau kan dan dus een uitkomst bieden.

Beslag en faillissementsaanvraag

Wat kan je nu doen in het geval dat je een openstaande incasso hebt en je klant niet wil betalen? Je kan zelf je incasso vordering proberen te innen en bijvoorbeeld brieven sturen naar de schuldenaar, waarin je dreigt om beslag te leggen op bijvoorbeeld de bankrekening van je schuldenaar of dreigen met het failliet laten verklaren van je schuldenaar. Als de schuldenaar hier echter niet op reageert of weigert de vordering te voldoen, dan moet je beslissen of je daadwerkelijk beslag gaat leggen of een faillissementsaanvraag wil gaan doen. Dit is namelijk een ingewikkelde aangelegenheid, waarbij lastige rechtsregels moeten worden toegepast. Bij een faillissementsaanvraag moet je ook nog naar de rechtbank toe. Als de vordering meer dan € 25000,- euro beloopt zal tevens een advocaat moeten worden ingeschakeld, waarvan de kosten al gauw oplopen, omdat advocaten toch een paar honderd euro per uur kosten.

Incasso kan makkelijker en goedkoper zijn

Als je een incassobureau inschakelt, zoals DAS Incasso, dan geef je de vordering die jij hebt op je schuldenaar uithanden. Het incassobureau is dan degene die gaat proberen om de vordering te voldoen. Het bureau stuurt brieven, kan beslag nemen op rekeningen en faillissement aanvragen. Het voordeel van het sturen van een brief door het incassobureau is dat het voor de schuldenaar vaak veel dreigender overkomt dan een brief van jou zelf, omdat een incassobureau nu eenmaal gespecialiseerd is in incassoprocedures. Hierdoor kunnen incassobureaus heel efficiënt handelen en wordt je vordering sneller geïncasseerd.

No cure no pay incassobureau

Het handige van incassobureaus is vaak ook dat de kosten die het bureau maakt op de vordering worden verhaald en dat als de vordering niet haalbaar is, je niets hoeft te betalen. Sommige incassobureaus werken namelijk via het no cure no pay principe. Als je toch moet betalen kunnen de kosten lager liggen dan die van een advocaat, indien je die zou moeten inschakelen. Het kan trouwens wel zo zijn dat als een zaak voor de rechter komt, wel extra kosten in rekening worden gebracht, dus wees hierop verdacht. Vaak valt dit echter ook onder de no cure no pay en hoef je dus niets te betalen. 

Vergelijk incasso bureaus

Er zijn vele incassobureaus, dus het is verstandig om de bureaus goed te vergelijken om zo voor jou het meest voordelige incassobureau te vinden. Het vergelijken van incassobureaus kan al snel duizenden euro's schelen. 

Deze pagina bevat betaalde promotie.