Letselschade advocaat Assen

Een letselschade advocaat uit Assen heb je nodig als je slachtoffer bent geworden van letselschade. De letselschade advocaat claimt jouw letselschade.

Letselschade advocaat

Een letselschade advocaat kan voor jou je letselschade claimen. Hij kan desnoods via de rechter voor jouw letselschade een letselschadevergoeding en/ of smartengeld claimen. Letselschade advocaten hebben zich gespecialiseerd in letselschade en hebben hier vaak een of meerdere postacademische opleidingen voor gevolgd. Er zijn ook advocaten met een algemene praktijk die letselschade zaken doen, waar je afhankelijk van de ingewikkeldheid van je zaak ook goed terecht kunt.

Letselschade advocaat Assen vergelijken

Om een letselschade advocaat te vinden in en rondom Assen kan je het best verschillende letselschade advocaten vergelijken. Het kan best zijn dat de eerste letselschade advocaat die je vindt in Assen voor jou niet de beste letselschade advocaat is. Wat de beste letselschade advocaat is zal deels een persoonlijke, subjectieve keuze zijn. Zo is het belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat je je advocaat kan vertrouwen. Je zult mogelijk veel tijd met je letselschade advocaat in Assen moeten doorbrengen, waardoor het erg belangrijk is dat je hem vertrouwt. Ook kan je bij de vergelijking van Assense letselschade advocaten naar objectieve aspecten kijken. Zo kan je op opleidingen en kwalificaties letten. Een letselschade advocaat met meer ervaring en postdoctorale opleidingen kan beter zijn dan een letselschade advocaat die net is begonnen en geen postacademische opleidingen heeft gevolgd.

Letselschade

Letselschade is een vorm van schade die je op kan lopen door verschillende gebeurtenissen. Zo kan je bijvoorbeeld slachtoffer zijn van een medische fout, een werkongeval of een verkeersongeluk. Letselschade is vaak lichamelijk, maar letselschade kan ook psychologisch zijn. In het geval van psychologische schade kan er vaak smartengeld worden geclaimd.

Smartengeld

Smartengeld kan als er letselschade is bijvoorbeeld worden geclaimd voor het hebben geleden van erge pijn door het letsel. Ook kan er smartengeld worden geclaimd voor zogenaamde gederfde letselschade, omdat iemand bijvoorbeeld niet meer kan doen met zijn leven wat hij gepland had. Mogelijk wilde iemand carrière maken, maar kan hij nu niet of amper meer werken of was iemand een actief sporter, maar is dat niet meer mogelijk. Ook is de leeftijd van belang bij de uitkering van smartengeld. Bij letselschade aan een jong kind wordt mogelijk een hoger smartengeld bedrag toegewezen dan bij letselschade aan een persoon van 75 jaar oud.

Kosten letselschade advocaat Assen

Wat zijn de kosten van een Assense letselschade advocaat? In principe krijg je bij letselschade zaken alle advocaatkosten vergoed op het moment dat je vordering wordt toegewezen. Je moet hiervoor dus wel de zaak winnen, waarbij de wederpartij dus verantwoordelijk wordt gehouden voor jouw letselschade. Het kan ook voorkomen dat ook jij deels verantwoordelijk wordt gehouden voor de letselschade, bijvoorbeeld voor 15%. In dat geval moet je mogelijk zelf een deel van de kosten dragen. Uiteraard kan je ook een letselschade zaak verliezen.

Letselschade advocaat Assen no cure no pay

Mogelijk denk je dat no cure no pay een oplossing kan zijn voor het betalen van de letselschade advocaat die je in Assen aan het zoeken bent. Bij no cure no pay betaal je in principe pas als je zaak wordt gewonnen. No cure no pay is echter verboden voor alle Nederlandse advocaten. Zij mogen niet via het no cure no pay principe zaken behandelen en dus ook niet letselschadezaken. Naast het feit dat no cure no pay verboden is voor letselschade advocaten is het ook niet een handige financieringswijze. Zo bestaat het gevaar dat no cure no pay advocaten alleen nog maar zaken aan gaan nemen waarvan ze zeker zijn dat ze kunnen winnen, zodat ze hun aandeel van de winst kunnen krijgen. Heb je een meer kansloze zaak, dan is dit problematisch. Ook worden bij letselschade zaken de advocaatkosten al vergoed bij winst van de zaak. In het geval dat er dan ook no cure no pay wordt gewerkt wordt ene no cure no pay letselschade advocaat dus dubbel betaald.