Letselschade advocaat Den Haag

Een letselschade advocaat uit Den Haag kan je nodig hebben als je letselschade hebt opgelopen. Wat is de beste letselschade advocaat?

Letselschade advocaat

Letselschade advocaten zijn advocaten die zich hebben gespecialiseerd in letselschade. De meeste advocaten specialiseren zich op een aantal rechtsgebieden, al zijn er ook advocaten die van veel rechtsgebieden basiskennis hebben. Meestal zijn letselschade advocaten echt gespecialiseerd in vooral letselschade. Sommige letselschade advocaten zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), die de kwaliteit van letselschade advocaten waarborgt. Veel letselschade advocaten zijn lid. Bij de keuze voor een letselschade advocaat uit Den Haag kan je daarom ook laten meewegen of een letselschade advocaat lid is van de Vereniging van Letselschade Advocaten, al is het geen absoluut vereiste.

Letselschade advocaat Den Haag vergelijken

Het is verstandig om letselschade advocaten in Den Haag te vergelijken, omdat er in Den Haag aardig wat letselschade advocaten zijn gevestigd en je natuurlijk voor jouw zaak de beste letselschade advocaat wil vinden. Om een letselschade advocaat in Den Haag te vinden is het belangrijk om eerst duidelijk op een rij te hebben wat je precies wil bereiken, zodat je dit aan de verschillende letselschade advocaten kunt voorleggen. Bij het vergelijken van letselschade advocaten in Den Haag kan je bijvoorbeeld kijken naar de verschillende prijzen die worden gehanteerd door de letselschade advocaten, maar ook naar de advocaat waar je je het meest op je gemak voelt.

Letselschade advocaat Den Haag ook no cure no pay?

Kan je een letselschade advocaat uit Den haag ook no cure no pay inschakelen? Dit is niet verstandig. Het is namelijk verboden voor advocaten om no cure no pay tarieven te hanteren. Een letselschade advocaat die wel no cure no pay te werk gaat omzeilt dus de voor hem geldende regels. Ook krijgt hij in principe dubbel betaalt als hij no cure no pay werkt, omdat de advocaatkosten moeten worden vergoed door de veroorzaker van je letselschade, terwijl hij ook een deel van jouw letselschadevergoeding claimt als gevolg van no cure no pay.

Letselschade advocaat is ook een vertrouwenspersoon

Als je op zoek gaat naar een letselschade advocaat in Den Haag, zal je erachter komen dat een letselschade advocaat - naast dat hij jouw zaak voert en jouw belangen behartigt - ook een vertrouwenspersoon is. Je kunt in principe bijna alles aan hem of haar vragen met betrekking tot je zaak en hij zal je ook geruststellen over bepaalde zaken. Advocaten hebben een geheimhoudingsplicht, waardoor ze geen enkele informatie betreffende jouw zaak mogen delen met anderen.

Letselschade

Letselschade is een speciale vorm van schade, namelijk schade aan personen. Er wordt daarom ook wel eens gesproken van personen schade. Bij letselschade is het wel eens de vraag of er een zogenaamd causaal verband tussen schade en gebeurtenis bestaat. Vooral bij letselschade in de vorm van een whiplash speelt deze vraag vaak. Een whiplash doet zich vaak namelijk pas na enige tijd voor en niet direct na het ongeluk waarin je bent beland. In dat geval is de directe letselschade dus relatief eenvoudig te bewijzen, maar wordt het lastiger om ook de whiplash letselschade te claimen. Gelukkig weten letselschade advocaten hoe ze met deze ingewikkelde gang van zaken om moeten gaan.

Letselschadevergoeding

Een letselschadevergoeding is een schadevergoeding voor de geleden letselschade. Je Den Haagse letselschade advocaat zal voor jou gaan proberen om de letselschade die je hebt geleden te claimen, zodat je een letselschade vergoeding kan ontvangen van de aansprakelijke partij. Afhankelijk van hoe ernstig je letselschade is zal je letselschadevergoeding hoger of lager uitvallen. Stel dat je bijvoorbeeld niet meer kunt werken omdat je arbeidsongeschikt bent geraakt door de letselschade, dan zal je een (veel) hogere letselschade vergoeding ontvangen dan als je ‘slechts’ je arm hebt gebroken. Er wordt dan bijvoorbeeld rekening gehouden met gederfde levensvreugde en toekomstplannen die je had en door de letselschade niet meer kunt uitvoeren.