Letselschade advocaat Eindhoven

Een letselschade advocaat heb je nodig als je letselschade wil claimen. Een letselschade advocaat uit Eindhoven is handig als je in Eindhoven woont. Zo hoef je niet ver te reizen naar je letselschade advocaat en bespaar je tijd en geld.

Letselschade

Voordat je op zoek gaat naar een letselschade advocaat in Eindhoven is het handig om een idee te hebben wat letselschade eigenlijk inhoudt. Letselschade is een vorm van schade, die direct betrekking heeft op een persoon. Er wordt daarom ook wel eens gesproken van personenschade. Letselschade kan zowel lichamelijke schade als psychologische schade inhouden. Je zou namelijk door je lichamelijke letsel ook psychologische schade kunnen oplopen. De immateriele schadevergoeding die je voor deze psychologische schade kunt claimen kennen veel mensen als smartengeld. Je kunt letselschade claimen van degene die de letselschade heeft veroorzaakt.

Smartengeld

Smartengeld is een term die wordt gebruikt voor de vergoeding van de immateriële letselschade. Smartengeld betreft schade die geen betrekking heeft op je vermogen. Smartengeld heeft betrekking op schade als gederfde levensvreugde of om pijn. Stel dat je een whiplash hebt opgelopen na een ongeluk en hier jaren last van zal hebben, dan kan je hier mogelijk smartengeld voor claimen. Letselschade die wel betrekking heeft op je vermogen is bijvoorbeeld de rekening van het ziekenhuis voor bepaalde operaties die moesten worden verricht na een auto ongeluk. Een letselschade advocaat kan je helpen om smartengeld te claimen van de verantwoordelijke partij.

Letselschade advocaat

Als je letsel hebt opgelopen, is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen, omdat een letselschade advocaat alles weet van letselschade en het claimen van letselschade. Letselschade advocaten zijn advocaten die zich hebben gespecialiseerd in het onderwerp letselschade en hier soms ook speciale postdoctorale opleidingen voor hebben gevolgd als een grotius opleiding personenschade.

Letselschade advocaat Eindhoven vergelijken

Het is altijd verstandig om een vergelijking te maken tussen de verschillende letselschade advocaten in Eindhoven, zodat je de voor jou beste letselschade advocaat kunt inschakelen. Wat voor jou de beste letselschade advocaat is, kan voor een ander helemaal niet een goede letselschade advocaat zijn, omdat er ook een stukje gevoel meespeelt. Je moet de letselschade advocaat uit kunnen vertrouwen, omdat er erg persoonlijke kwesties aan bod kunnen komen bij de bespreken van je letsel, die je niet zomaar met iemand wil bespreken. Let er dus op bij het zoeken naar een letselschade advocaat in Eindhoven dat je een letselschade advocaat vindt die bij je past.

Letselschade advocaat Eindhoven no cure no pay?

Het is niet aan te raden om een letschade advocaat te zoeken in Eindhoven die zich laat betalen via het no cure no pay principe. No cure no pay houdt in dat je de letselschade advocaat pas hoeft te betalen als hij een vooraf gesproken resultaat heeft bereikt, dat vaak zal inhouden dat je zaak wordt gewonnen. De Nederlandse Orde van Advocaten heeft echterin de gedragsregels opgenomen dat advocaten niet op no cure no pay basis mogen werken. Het is daarom verboden voor advocaten om no cure no pay te hanteren. Letselschade advocaten (ook in Eindhoven) mogen daarom niet no cure no pay hun werk verrichten. Hier komt bij dat het juist bij een letselschade zaak niet verstandig is om een no cure no pay advocaat te gebruiken, omdat de advocaat die no cure no pay werkt vaak een groot aandeel van de ‘winst’ claimt als een zaak wel wordt gewonnen. Bij letselschade zaken worden echter de advocaatkosten vaak al vergoed door de aansprakelijke partij, waardoor de letselschade advocaat die no cure no pay wordt betaald eigenlijk dubbelop wordt betaald. Als je zelf je advocaat betaalt is dit dus veel voordeliger.