Letselschade advocaat Groningen

Het vinden van de beste letselschade advocaat in Groningen kan een grote klus zijn. Een letselschade advocaat claimt jouw letselschade voor jou.

Letselschade advocaten Groningen

Als je op zoek bent naar een letselschade advocaat in Groningen is het wellicht handig om wat achtergrond informatie te weten over letselschade advocaten. Letselschade advocaten zijn advocaten die ervoor hebben gekozen om zich te specialiseren in letselschade, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn om jouw letselschadevergoeding en smartengeld te claimen bij de verantwoordelijke partij. Letselschade advocaten hebben net zoals andere advocaten een geheimhoudingsplicht. Ze mogen daarom geen details over jou of je zaak prijsgeven aan anderen. Je letselschade advocaat is daarom ook een vertrouwenspersoon.

Letselschade advocaten vergelijken in Groningen

Voordat je kiest voor een bepaalde letselschade advocaat uit Groningen is het handig om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende letselschade advocaten die Groningen biedt. Bedenk van te voren wat je belangrijk vindt aan de advocaat die je wil inschakelen en stel een aantal eisen aan bijvoorbeeld de prijs. Vervolgens kan je langs gaan bij letselschade advocaten of letselschade advocaten bezoeken om zo te onderzoeken wat de beste letselschade advocaat voor jou is.

No cure no pay letselschade advocaat Groningen?

Is het mogelijk om een no cure no pay letselschade advocaat te vinden in Groningen? Misschien vind je een no cure no pay letselschade advocaat in Groningen. Het is niet verstandig om in een dergelijk geval met die letselschade advocaat in zee te gaan, omdat (letselschade) advocaten niet volgens het no cure no pay principe mogen werken. De regels die de Orde van Advocaten heeft vastgesteld verbieden dit. Het is zeer onverstandig om een letselschade advocaat in de arm te nemen die de regels aan zijn laars lapt. Ook is het zo dat als je je zaak wint alle advocaatkosten doorgaans al moeten worden vergoed door de tegenpartij. Als je dan ook nog eens een no cure no pay advocaat hebt ingeschakeld zal hij dus dubbel worden betaald: én hij krijgt al zijn kosten vergoed door de wederpartij én hij krijgt een percentage van de letselschadevergoeding en/ of het smartengeld.

Pro deo letselschade advocaat Groningen

Zijn er ook pro deo letselschade advocaten in Groningen? Echt pro deo zal een letselschade advocaat nooit zijn, want alleen strafrecht advocaten kunnen echt pro deo in de zin van gratis zijn. Wel kan je mogelijk in aanmerking komen voor regelingen als gesubsidieerde rechtsbijstand, waardoor je kosten voor de letselschade advocaat veel lager worden dan ze normaal zouden zijn. Ook worden bij letselschade zaken de kosten van de advocaat vergoed door de wederpartij die verantwoordelijk is voor de letselschade, waardoor je in principe geen kosten maakt aan je advocaat. Let wel op dat je natuurlijk ook je zaak kan verliezen, waardoor je wel je Groningse letselschade advocaat zal moeten betalen.