Letselschade advocaat Leeuwarden

Letselschade? Zoek een letselschade advocaat in Leeuwarden. Vergelijk letselschade advocaten uit Leeuwarden en vindt de beste letselschade advocaat.

Letselschade advocaat

Een letselschade advocaat is gespecialiseerd in letselschade, letselschade vergoedingen en smartengeld. Je kunt bij hem terecht met vragen over letsel dat je hebt opgelopen en de vraag of je hiervoor een letselschadevergoeding en/ of smartengeld kunt claimen. Ook kan een letselschade advocaat voor jou gaan procederen om zo ervoor te zorgen dat je je letselschadevergoeding kunt opeisen.

Letselschade advocaat Leeuwarden vergelijken

In Leeuwarden zijn een aantal letselschade advocaten gevestigd, waardoor het aan te raden is om een vergelijking te maken tussen de verschillende Leeuwardense letselschade advocaten. Zo kan je de beste letselschade advocaat vinden die bij jou past. Bij de vergelijking van letselschade advocaten in Leeuwarden is het verstandig om van te voren een aantal eisen te bedenken en daarmee op zoek te gaan naar de letselschade advocaat die het beste bij jou past.

Letselschade

Wat is letselschade eigenlijk? Letselschade is schade dat voortvloeit uit letsel. Letselschade kan betrekking hebben op geld (vermogensschade), bijvoorbeeld als je naar het ziekenhuis moet nadat je bent aangereden met een auto, maar letselschade kan ook immaterieel zijn. Zo kan je ook psychologische schade oplopen door letsel. Je kan hierbij denken aan het feit dat je veel pijn hebt geleden gedurende, maar ook na een gebeurtenis die je letselschade heeft veroorzaakt. Ook kan gederfde levensvreugde onder immateriële letselschade vallen. Gederfde levensvreugde kan er bijvoorbeeld bestaan als iemand zijn toekomstplannen niet meer kan uitvoeren door zijn letselschade, maar ook als iemand niet meer zijn hobby’s kan uitvoeren door de letselschade. Zo kan iemand met rugletsel mogelijk niet meer tennissen en iemand die in een rolstoel is beland niet meer fietsen. Een schadevergoeding voor immateriële letselschade wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld kan je onder een aantal voorwaarden claimen.

Letselschade advocaat Leeuwarden no cure no pay

Kan je een letselschade advocaat vinden in Leeuwarden die no cure no pay werkt? No cure no pay betekent dat je pas je advocaat hoeft te betalen op het moment dat hij een resultaat voor je behaald dat van te voren is afgesproken. De betaling van de advocaat vindt dan plaats uit de winst van de zaak. Zo kan de advocaat bedingen dat hij 40% van de opbrengst van de zaak als salaris ontvangt als hij wint.

No cure no pay in Nederland niet toegestaan

 In Nederland is het verboden voor advocaten - en dus ook letselschade advocaten - om no cure no pay te werk te gaan. Letselschade advocaten, ook in leeuwaarden, mogen dus niet no cure no pay werken. Dat is maar goed ook, want no cure no pay kan problematisch zijn, zeker bij letselschade zaken. Als bij letselschade namelijk de zaak wordt gewonnen, moet de verliezende partij vaak alle advocaatkosten van de andere persoon betalen. De letselschade advocaat krijgt dan dus dubbel betaald: en door de no cure no pay en door het winnen van de zaak. Dit is onwenselijk. Ook zullen sommige advocaten als ze no cure no pay mogen werken proberen om alleen maar zaken aan te nemen waar ze heel zeker van de winst van de zaak zijn, waardoor ze meer kans hebben om uitbetaald te krijgen. Zonder winst zullen ze namelijk geen geld verdienen.