Letselschade advocaat Maastricht

Letselschade advocaat Maastricht? Een letselschade advocaat behartigt je belangen als je letsel hebt opgelopen. Letselschade is zeer ingrijpend. Vaak verandert letselschade je hele leven. Je kunt niet meer zo leven als je gewend was en soms heb je blijvende klachten door het letsel dat je hebt opgelopen. Het is daarom belangrijk om een letselschade advocaat te vinden die je belangen kan behartigen.

De beste letselschade advocaat uit Maastricht vinden

Hoe vind je de beste letselschade advocaat in Maastricht? Het is verstandig om een vergelijking te maken tussen de verschillende letselschade advocaten die in Maastricht gevestigd zijn. Bedenk van te voren wat je precies zoekt in jouw letselschade advocaat. Je zult mogelijk veel tijd met de letselschade advocaat doorbrengen, waardoor je het beste een letselschade advocaat kunt zoeken die je echt vertrouwt. Ook kan je natuurlijk op de prijs letten als je een letselschade advocaat zoekt, maar je moet ook bedenken dat als je je zaak wint, de kosten van de letselschade advocaat vaak door de wederpartij moeten worden betaald.

No cure no pay letselschade advocaat Maastricht?

Kan er ook voor worden gekozen om een letselschade advocaat uit Maastricht te kiezen die no cure no pay te werk gaat? No cure no pay betekent dat je pas je advocaat hoeft te betalen op het moment dat hij een bepaald resultaat, dat je van te voren afspreekt, behaalt. Zo kan je afspreken dat de zaak moet worden gewonnen. In Nederland is het echter verboden voor (letselschade) advocaten om no cure no pay te werken door de Nederlandse Orde van Advocaten. Toch zijn er soms advocaten die deze regels proberen te omzeilen. Het is echter niet verstandig om een dergelijke advocaat in te schakelen. Het grote nadeel van no cure no pay is dat als je je zaak wint je vaak veel meer moet betalen dan wanneer je gewoon advocaat kosten zou hebben betaald. Ook bestaat het gevaar dat advocaten vooral zaken zullen aannemen waarvan ze denken dat ze die gaan winnen en zo dus betaald kunnen krijgen. Bij letselschade zaken krijg je trouwens zoals gezegd vaak de advocaatkosten vergoed van de wederpartij als je je zaak wint, waardoor de letselschade advocaat die no cure no pay werkt dubbel betaald krijgt.

Letselschade

Letselschade is een vorm van schade die betrekking heeft op een persoon. Letselschade kan uit verschillende soorten schade bestaan. Zo kan je materiële schade hebben zoals vermogensschade, waarbij je kan denken aan ziekenhuiskosten, maar ook immateriële, doorgaans psychologische schade. Voor dergelijke schade kan je soms smartengeld krijgen.

Smartengeld

Smartengeld kan je bij letselschade krijgen als je door het letsel bijvoorbeeld niet meer bepaalde hobby’s kunt uitoefenen. In dat geval wordt er vaak gesproken over gederfde levensvreugde. Als je bijvoorbeeld door een zwaar auto ongeluk in een rolstoel bent beland kan je niet meer tennissen. Voor deze schade kan je soms smartengeld claimen.

Letselschade advocaat Maastricht pro deo

Is het mogelijk om een pro deo letselschade advocaat te vinden in Maastricht? Een pro deo advocaat in de zin van een gratis advocaat kan je niet direct krijgen voor letselschade zaken. Dit is slechts mogelijk in het strafrecht als je wordt vervolgd door het OM. Wel kan je mogelijk voor bijvoorbeeld gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komen, waardoor een groot deel van je advocaatkosten door de overheid wordt gedragen. Als je je letselschade zaak wint kan het trouwens zo zijn dat de advocaatkosten door de wederpartij moeten worden gedragen, waardoor je dus wel een gratis advocaat hebt gehad. Het is echter op voorhand niet altijd even goed te voorspellen of je je zaak wel gaat winnen, dus er bestaat altijd een zeker risico.