Vormen letselschade

Letselschade is de schade die je kan lijden als je bij een ongeluk bent betrokken. Letselschade bestaat in vele soorten en maten en het is afhankelijk van de vorm van letselschade, maar ook de ernst van de letselschade in hoeverre de letselschade moet worden vergoed. Op Rechtsvordering.nl zullen een aantal voorkomende vormen van letselschade nader worden besproken en wordt ingegaan op een letselschadevergoeding voor de vormen van letselschade.

Letselschade verkeersongeval

Een verkeersongeval kan dramatische gevolgen hebben. Er kan veel, soms onherstelbaar letsel ontstaan en veel letselschade. Algemene schade, maar ook letselschade wordt bij een verkeersongeval op speciale wijze afgehandeld. Hieronder worden specifieke vormen van letselschade door een verkeersongeval weergegeven.

Hersenschudding

Een verkeersongeval kan ook zorgen voor letselschade in de vorm van een hersenschudding. Hoewel een hersenschudding meestal geen blijvende ernstige gevolgen heeft, kan je wel enige tijd uit de running zijn. Je kan tevens een zware hersenschudding of een hersenkneuzing oplopen. 

Hersenkneuzing

Een hersenkneuzing is een ergere vorm van letselschade dan een hersenschudding. Vaak zorgt een hersenkneuzing of een zware hersenschudding wel voor blijvende klachten en gevolgen, die vaak zeer ernstig kunnen zijn. Denk aan gedragsveranderingen of emotionele veranderingen als gevolg van de blijvende letselschade in de hersenen, ook wel hersenletsel genoemd. Ook voor informatie over letselschade bij een hersenkneuzing kan je op Rechtsvordering terecht.

Whiplash

Een whiplash is een vorm van letselschade die wordt opgelopen naar aanleiding van een ongeluk, waarbij het slachtoffer een zweepslag maakt. We bespreken twee onderwerpen over whiplash: whiplash letselschade en whiplash letselschadevergoeding

  • Whiplash letselschade:¬†Besproken wordt wat een whiplash precies inhoudt, de symptomen en de klachten van een whiplash, waar je een whiplash kan hebben, de oorzaken van een whiplash en de diagnose van een whiplash.
  • Whiplash vergoeding: Hier wordt besproken dat het lastig kan zijn om een letselschadevergoeding voor een whiplash te krijgen, omdat het zogenaamde causale verband lastig te bewijzen kan zijn.

Meteen een letselschade advocaat inschakelen?

Een letselschade expert of letselschade advocaat schakel je hier direct in.